Kleine serie Roulette

Kleine serie Roulette

Er zijn verschillende manieren om je geld in te zetten bij een potje roulette. De meeste spelers spelen met de enkelvoudige kansen. Ze zetten bijvoorbeeld geld in op rood of zwart. Maar er zijn ook spelers die inzetten op de kleine serie roulette. Dit is een inzetcombinatie die uit het zogenaamde burenspel komt. Het burenspel is een reeks met extra inzetten waarbij de tafel zelf op een aantal getallen voor je inzet. Het burenspel komt helaas niet bij elke tafel voor. Gelukkig kan je ook zelf op deze reeks inzetten door fiches op de bijbehorende getallen te leggen.

Er is een kleine serie Roulette en een grote serie

Bij het burenspel heb je een kleine en grote serie met getallen. Je vindt ze op het wiel van het burenspel. Het burenspel bestaat uit het originele wiel. Hierop zijn vakjes gemaakt en een verdeling met getallen. Deze vormen allemaal een standaard inzet waar je fiches op in kan leggen. De grote serie ligt rond de nul en beslaat een groot deel van het roulette wiel. De kleine serie ligt er schuin tegenover. De kleine serie bestaat uit de volgende getallen: 5/8, 10/11, 13/16, 23/24, 27/30 en 33/36.

Hoe plaats je een inzet op de kleine serie?

Inzet op de kleine serie

Je kan het burenspel wiel gebruiken, maar als deze er niet is kan je er ook zelf fiches op inleggen. Eigenlijk maak je een split bet. Dit doe je op de getallen van hierboven. Je legt dus een fiche op bijvoorbeeld de 5 en 8 in. Hierdoor zet je geld in op zowel 5 en 8. Dit doe je met in totaal 6 fiches verspreid over 12 getallen. Je inzet ligt verspreid over het speelveld, waardoor de kans dat je wint vrij groot is. De waarde van de fiches kan je helemaal zelf bepalen. Je kan € 1 per fiche uitgeven, waardoor je inzet slechts € 6 per spin is. Als je met een split bet wint, dan betaald het casino je 17 keer je inzet uit. Je kan dus € 17 winnen per spin.

Spelen met een strategie bij de kleine serie

Speel je voor het eerst voor geld? Je kan de kleine serie roulette strategisch uitspelen. Je zet bijvoorbeeld €1 per getal in de eerste ronde. Spin aan het wiel en wacht of je getal valt. Valt je getal niet? Dan doe je hetzelfde nog een keer met € 1 per getal. Je totale inzet is nu € 12. Win je niet? Dan verdubbel je de inzet naar € 2 per getal. Je zet nu dus opnieuw € 12 in en je totale inzet is € 24.

Dit keer valt er wel een getal. Het spel betaald € 34 uit. Dit betekent dat je een winst van € 10 hebt. Je kan nu weer opnieuw beginnen met € 1 per getal. Zoals je ziet kan dit systeem vrij lucratief zijn, maar je moet wel een flink budget tot je beschikking hebben. Door de verdubbeling na 2 rondes verlies kan je inzet vrij hoog oplopen. Het is hierbij ook verstandig om goed op het tafel limiet te letten.

Hoe groot is de winkans?

Winkans bij Roulette

De winkans van de kleine serie roulette is minder groot, dan bij de enkelvoudige kansen. Toch kan het best lucratief zijn want je winkans is ongeveer 1 op 3. Dit betekent dat je niet tientallen rondes verliest voor je een keer wint. Daarbij is je winst vaak groter, dan bij de enkelvoudige kansen. Dit komt doordat een split bet best lucratief uitbetaald, maar hiervoor moet je wel wat meer inzetten. Wil je een nog hogere winkans? Dan kan je voor de grote serie kiezen, maar dit kost wel wat meer geld. Je zet namelijk bijna op de helft van alle getallen een fiche in.

€250